Η Ελλάδα αλπική χώρα...χε χε!

Δεν θα χρειαστεί να πάμε εξωτερικό για ανοιξιάτικη προπόνηση αφού στο Καιμάκτσαλαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του προπονητή μου έχει τρία μέτρα χιόνι στην πίστα Κρέμαση που βρίσκεται στο πίσω μέρος του χιονοδρομικού.
Έτσι αύριο (10/5/09) κατά το μεσημεράκι θα ανέβω Αριδαία όπου εκεί και διανυκτερεύουμε (45 λεπτά από το χιονοδρομικό) για 4 μέρες προπόνηση.
Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω video ώστε να ανεβάσω και κάνα videoblog. Αυτό το πρόβλημα το είχα όλη την χρονιά. Αν είχα κάποιον στο βουνό να με βοηθάει πάντα με την κάμερα τώρα δεν θα είχα ανεβάσει 24 videoblog αλλά 124! Ελπίζω να καταφέρω να βρω για του χρόνου χορηγία τέτοια ώστε να είναι ικανή να καλύψει τα έξοδα επαγγελματία cameraman. Αυτά προς το παρόν! Τα ξαναλέμε σύντομα με spring snow news!

Έχω λιώσει στο μπάσκετ!

Τι ωραίο σπορ αυτό το μπάσκετ, έχω πορωθεί! Είναι και πολύ καλή προπόνηση για το σκι γιατί απαιτεί τρομερή μυική συναρμογή στα πόδια και στα χέρια και αποκτάς και την ευλυγισία που απαιτείται να έχεις. Από αύριο θα ξεκινήσω να κάνω λίγα βάρη και αρκετό τραμπολίνο στο ολυμπιακό στάδιο. Τα βάρη όπως έχω ξαναπεί είναι απαραίτητα για τους αθλητές του σκι αλλά με πολύ μεγάλο μέτρο και προσοχή γιατί μπορούν εύκολα να καταστρέψουν την ευλυγισία και την μυική συναρμογή που είναι πολύ ποιό πολύτιμα στο σκι. Το τραμπολίνο το χρησιμοποιούν κυρίως οι αθλητές του freestyle (όπως ο πιτσιρικάς ο αδερφός μου) για να εξασκούνται στις κολοτούμπες κτλ. εγώ θα το χρησιμοποιήσω για να οικειοποιήσω την δυναμική στάση του σκι όπου είναι όμοια με την στάση που έχουμε κατα την συμπίεση τραμπολίνου καθώς και την εξικίωση με τον αέρα που χρειάζεται στο skicross. Σίγουρα βέβαια στο τραμπολίνο δυναμώνεις πολύ τα πόδια και μάλιστα με τρόπο όμοιο του σκι και τέλος αποκτάς και καλή ισορροποία γιατί σε κάθε προσγείωση πρέπει το βάρος να πέφτει ισορροπιμένα και στα δύο πόδια. Τα λέμε πάω για μπάσκετ....

Πάλι Αθήνα είμαι...

Ακυρώθηκε η προπόνηση στο Καιμάκτσαλαν αυτήν την εβδομάδα λόγο κακοκαιρίας και νάμε πάλι σπίτι. Από βδομάδα πάλι στο βουνό. Βασικά πρόλαβα και μήλησα όσο ήμουν εκεί με τον προπονιτή μου για το πρόγραμμα και τα σχέδιά μου για του χρόνου και στο τέλος της άλλης βδομάδας θα μπορώ να σας πω επίσημα τι θα κάνω του χρόνου. ¨Οσο για το videoblog σκεύτηκα πως ίσως θα ήταν καλή ιδέα να αφιαίρωνα λίγο χρόνο με διάφορες συμβουλές για το σκι πάνω στο βουνό αλλά και κάτω απο το βουνό και να αναφαίρω αναλυτικά τις δυσκολίες που πέρασα στην τεχνική του σκι και διάφορα κολπάκια για γρήγορη βελτίωση. Α ξέχασα! Σήμερα παρέλαβα τον υπολογιστή μου, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα έρχονται νέα videoblogs!