Νέα και Σκέψεις

Είμαι στο Ρέθυμνο τώρα...ευτυχώς μου έχουν μείνει τρία μαθήματα πτυχιακή και πρακτική και ΤΕΛΟΣ η σχολή!

Αύριο γυρίζω Αθήνα και την Δευτέρα (4-Μαίου-09) που μας έρχετε αρχίζουμε προπόνηση με την Εθνική ομάδα στο Καιμάκτσαλαν. Πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος θα γίνει αυτό, θα κάνει η Εθνική ομάδα οργανωμένη προπόνηση σκι Μαίο μήνα και πού, στην Ελλάδα! Είναι πολύ καλό αυτό γιατί είναι η ποιό σημαντική προπόνηση του χρόνου γιατί έχει πάντα ήλιο, το πρωί είναι σκληρό το χιόνι και κουβαλάμε και όλες τις εμπειρίες της σεζόν που πέρασε και έτσι βγαίνει πολύ αποδοτική προπόνηση.

Ήρθα σε αρκετά μεγάλο δίλημμα για το πως θα συνεχίσω το σκι του χρόνου δηλαδή αν θα προπονούμε και τρέχω αγώνες μόνο skicross ή να το κάνω σαν φέτος πολύ alpine με την Εθνική και λίγο skicross... Αποφάσισα τελικά ότι ποιό σωστό θα είναι να μείνω με την Εθνική Ομάδα γιατί προβλέπετε πολύ σκλιρή προετιμασία μέχρι και τους Ολυμπιακούς αγώνες πράγμα που θα μας κάνει όλους πολύ καλύτερους σκιερ και σίγουρα η προετοιμασία αυτή θα με οφελίσει πολύ και για το skicross. Αυτή την σκέψη έχω προς το παρόν, τώρα αν αλλάξει κάτι μέσα στο καλοκαίρι θα δείξει...Πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι έχω όρεξη για σκληρή δουλειά.

Το ποιό σημαντικό πράγμα για έναν σκιέρ αθλητή είναι να τον νοιάζει το πως θα είναι δυνατός στην κορυφή του βουνού ανεξάρτητα από τί πίστα τον περιμένει είτε αυτή είναι σλάλομ ή γιγαντιαίο ή ελεύθερη κατάβαση ή super g, ή skicross. Εγώ αυτό τον στόχο θέλω να πετύχω και η εμπειρία μου λέει πως για να το κάνω αυτό πρέπει να δουλέψω σκληρά πάνω στα σκι και να διατηρώ την βασική πειθαρχεία που πρέπει να έχουν οι αθλητές δηλαδή τρείς φορές την μέρα καλό φαί και καλή ξεκούραση το βράδυ. ....Να δούμε...!